Bedieningselementen

Home » Bedieningselementen

AUTOMATISCH OPENEN DOOR MIDDEL VAN EEN SENSOR

Het openen van een deuraandrijving wordt meestal in werking gesteld door middel van sensoren, omdat dit de doorloop gemakkelijk maakt. Zo opent de deur automatisch wanneer u zich naar de deur beweegt. Dit is zeer gemakkelijk wanneer u uw handen vol heeft en voor minder valide.

BEDIENING DOOR MIDDEL VAN EEN DRUKKNOP

Een drukknop is een knop die je alleen moet indrukken om de deur te openen. Alle drukknoppen en schakelaars zijn te gebruiken, dus er is keuze genoeg. In zorginstellingen is het gebruikelijk om grote zichtbare drukknoppen te plaatsen, maar in bedrijven en woningen kunnen stijlvolle drukknoppen geplaatst worden. De drukknop kan ver vanaf de deur geplaatst worden, zodat u na het drukken direct door kunt lopen zonder te moeten wachten. Natuurlijk is het ook mogelijk de drukknop naast de deur te plaatsen.

BEDIENING DOOR MIDDEL VAN EEN SLEUTELSCHAKELAAR

Bediening middels een sleutelschakelaar wordt vaak gebruikt bij instellingen of woningen waar niet iedereen gewenst is. Alleen degene met een sleutel kunnen de deur openen. Zo houdt u ongewenste personen buiten de deur. De sleutelschakelaar wordt naast de deur geplaatst. Dit kan zowel inbouw als opbouw. Na bediening van de sleutelschakelaar gaat de deur automatisch open en gaat weer automatisch dicht na de ingestelde tijd.

AUTOMATISCH OPENEN DOOR MIDDEL VAN EEN KAARTLEZER

Een kaartlezer kan eigenlijk vergeleken worden met een sleutelschakelaar, alleen heb je dan geen sleutel, maar bijvoorbeeld een pasje zo groot als je pinpas. Natuurlijk zijn er ook andere mogelijkheden, zoals tags die aan je sleutelbos bevestigd kunnen worden. Vergeleken met een sleutelschakelaar is een kaartlezer makkelijker in het gebruik, omdat je het pasje of de tag alleen maar langs te kaarlezer hoeft te halen en niet het sleutelgat hoeft te vinden. De kaartlezer wordt in de buurt van de deur geplaatst. Nadat de kaart langs de kaartlezer is gehaald, zal de deur automatisch openen en weer automatisch sluiten na de ingesteld tijd.

Heeft u een vraag?

Fontein Elektrotechniek helpt u verder.

Bel ons nu

Neem contact met ons op

BEDIENING DOOR MIDDEL VAN EEN CODEBEDIENPANEEL

Een andere manier van bediening is een codebedienpaneel. Hierbij hoeft u geen sleutel of pasje bij u te hebben, maar heeft u een code. Vaak is deze code 4 of 5-cijverig lang. Bij het ingeven van deze code zal de deur automatisch openen en sluit vervolgens weer na een ingestelde tijd. Codebedienpanelen kunnen in vele soorten en maten besteld worden. Er zijn ook vandalisme bestendige codebedienpanelen.

BEDIENING DOOR MIDDEL VAN EEN PERSOONLIJKE HANDZENDER

Bij een persoonlijke handzender moet u denken aan een kleine afstandsbediening met vaak twee of vier drukknoppen. Met één druk op de knop kunt u de deur automatisch openen. Doordat er meerdere drukknoppen op zitten, kunnen er altijd nog meer deuren geprogrammeerd worden, zodat ook die automatisch openen bij een druk op de knop.

BEDIENING DOOR MIDDEL VAN EEN INTERCOMTOESTEL

In sommige woningen, bedrijven en appartementen (VvE’s) hangt een intercomtoestel. Indien er aangebeld wordt kunt u middels deze intercom communiceren met de persoon die voor de deur staat. Daarnaast kunnen wij ervoor zorgen dat u met een knop op de intercom de deur automatisch kan openen, zodat die persoon zonder moeite naar binnen kan gaan.

Contact opnemen

Heeft u interesse in onze elektrotechnische diensten? Als u het contactformulier invult dan wordt u zo spoedig mogelijk teruggebeld of u krijgt de aangevraagde informatie toegestuurd. U kunt ons natuurlijk ook direct mailen via info@fonteinelektrotechniek.nl of bellen op nummer 071 580 33 24. 

 

 

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
  • Velden met een * zijn verplicht