Draaideuren & Tourniquet deuren

Home » Draaideuren

Een deur mag geen obstakel zijn om prettig en comfortabel te wonen. Daarom kunt u uw deur laten automatiseren, oftewel: Het automatisch laten openen en sluiten van uw deur. De elektrische deuraandrijver is dan ook uiterst geschikt op locaties waar mensen werken, wonen of verpleegd worden.
In vrijwel alle gevallen is het mogelijk om nieuwe en bestaande deuren tot 250kg op een vrij eenvoudige manier te automatiseren. De nader te bepalen bedieningselementen zorgen ervoor dat de deur automatisch opent zonder dat de deur aangeraakt hoeft te worden. Hierdoor wordt het openen van binnendeuren en zware buitendeuren gemakkelijker. Na een gewenste ingestelde tijd sluit de deur weer achter u, zodat kou- en warmteverlies in het gebouw voorkomen wordt. Onze deuraandrijvingen ondersteunen ook functies zoals toegangscontrole en brandveiligheid.

Wij leveren hoogwaardige kwaliteit automatische deuraandrijvingen. Indien gewenst kan ons bedrijf ook de benodigde elektrotechnische voorzieningen, zoals een stopcontact, voor u aanbrengen. Ook kunnen wij de deur integreren met uw intercomsysteem of beveiligingsinstallatie.

Wanneer is het toe te passen?

Het is mogelijk om uw bestaande deur te laten automatiseren met behulp van een elektrische deuraandrijver. Dit kan bij vrijwel alle type deuren. Lichte, zware, grote en kleine deuren kunnen zo probleemloos worden geautomatiseerd. Doordat de motor op veel verschillende manieren gemonteerd kan worden, is er altijd wel een mogelijkheid om deze kwijt te kunnen. De uitgebreide mogelijkheden en functies maken het mogelijk om voor elke gebruiker een passende oplossing aan te bieden.
Enkele deuren, zoals volledig glazen deuren, maken het wel wat moeilijker. In deze gevallen is het wellicht handiger om voor een schuifdeur te kiezen.

Wat zijn de bedieningsmogelijkheden?

Er zijn diverse mogelijkheden om de deur te bedienen. U kunt kiezen voor sensoren die de deur automatisch openen zodra ze beweging detecteren. Hierdoor hoeft u de deur niet aan te raken. Het is ook mogelijk om de deur te bedienen d.m.v. een sleutel, een schakelaar of een persoonlijke handzender. De deuraandrijver kan ook geïntegreerd worden met een intercominstallatie, een toegangscontrole-systeem of een beveiligingsinstallatie. Het is uiteraard nog wel mogelijk om de deur op slot te doen.

Heeft u een vraag?

Fontein Elektrotechniek helpt u verder.

Bel ons direct

Direct offerte aanvragen

Neem contact met ons op

Is een automatische deur veilig?

De aandrijver is standaard al zeer veilig te noemen. Indien de deur tijdens het sluiten wordt tegengehouden, of u komt tussen de deur, dan zal deze vanzelf weer open gaan. Dit wordt “push en go” genoemd. U kunt dus nooit worden platgedrukt.

Als er hogere veiligheidseisen worden gesteld, dan is het ook mogelijk om extra beveiligingselementen toe te passen. Dit worden doorloopbeveiligingen genoemd. Ze kunnen aangebracht worden op de deur. Deze zorgen ervoor dat de deur zal stoppen of zal terugdraaien als er iemand nog in de draairichting van de deur staat.

Verder zal de inbraakgevoeligheid van de deur niet afnemen als er een elektrische deuraandrijving wordt geplaatst. Een elektrisch aangedreven deur kan net als een gewone deur gewoon op slot. Indien gewenst kan een deur zelfs nog sluiten met extra sloten, de zogenoemde elektrische driepuntsluiting.

Hoe is er subsidie te verkrijgen?

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) is er voor mensen met een beperking, zoals bijvoorbeeld een lichamelijke handicap. Op basis van deze wet zijn gemeentes verplicht hun inwoners te compenseren voor deze beperkingen, zodat mensen zelfstandig kunnen wonen en leven in hun eigen huis, wijk of buurt. De gemeente bepaalt of u in aanmerking komt voor ondersteuning vanuit de WMO. Veel gemeentes hebben een speciaal WMO-loket voor vragen en advies. Denkt u dat u in aanmerking komt voor deze ondersteuning, vraag het dan na bij uw gemeente of kijk even op de website van uw gemeente.

Vrijblijvende offerte aanvragen (snel en eenvoudig)